måndag 9 juni 2014

Vättern



Hej!
Här kommer lite info samt bilder från helgen. Jag har besökt Vättern vid tre tillfällen. På Fredagen och Lördagen blev det tidiga morgonturer. Jag var på sjön redan vid 5 tiden bägge dagarna. På söndagen blev det en kvällstur. Att sitta ensam på detta innanhav en tidig morgon och se solen bryta genom dimman är verkligen livskvalitet. Vättern är verkligen unik
Vätternvattnet är nu 12 grader i ytan och betesfisken finns på sjöns grundområden (20-30 m). Hittar man siklöja eller nors så finns det alltid rovfisk i närheten. Jag lyckades på lördagmorgon hitta ett område på  200 x 400 meter där det stod tätt med siklöja. Rovfisken hade dukat bord.
Med den nuvarande temperaturen i vattnet går  Lax, Öring och Röding väldigt nära ytan när de är aktiva. Bästa fiskedjupet har varit 5-13 meter. Apex har varit bäst med skeddrag och plugg straxt efter.
Fisket har varit riktigt bra och de tre turerna har gett 2 laxar, 7 öringar, 16 rödingar och en gädda och ett antal bommade fiskar. De fiskar jag sparat har samtliga haft siklöjor i magen.
Endast ett par fiskar har varit under minimåttet för arten.
Här kommer bilder från turerna

Mvh Henry



Morgondimman lättar så sakteliga



Siklöjor i massor


Flera rödingar i ekolodsbilden med dubbelhugg som följd
Skatboet till vänster visar båtens rörelser efter tre fisketurer.


Röding på skeddrag

Öring på plugg


Röding på liten pärlemorapex

 
Solnedgång söndag kväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar