måndag 1 september 2014

1 september

Vi är nu framme i september och höstens tävlingar närmar sig. Boxholms sportfiskeklubb inbjuder till Sommenmästerskap i båtpimpel lördagen den 13 september och gäddfestival lördagen den 20 september.
Mer information om tävlingarna finns här. http://www.laget.se/bsfk

Rimforsa fiskeklubb inbjuder till gäddfisketävling lördagen den 4 oktober.
Mer information här http://www.rimforsafk.se/#

Malexander sfk gäddtävling Sommenrycket med start i samhället Sommen är preliminärt lördagen den 18 oktober. Definitivt besked kommer på bloggen när datumet för gäddtrollingtävlingen på Boren är klart. Detta  för att undvika två tävlingar på samma helg.

Slutet på augusti månad gav oss sportfiskare en föraning om hösten med flera regndagar. De som trollat efter röding i Sommen har haft ett segt fiske i det ostadiga väderläget. Klubbmedlemmen Göran Pettersson lyckades ändå få en fin Röding på 4 kg förra veckan. Grattis!

Undertecknad har ensam och med sällskap av klubbmedlemmarna Ingemar och Jan-Åke vertikal fiskat gös både vid kusten och på Glan. Antalmässigt har det varit ett bra fiske. Men medelvikten på den fångade fisken har varit låg.
Övriga fiskedagar har jag tillbringat vid Svartån. Sarv, björkna, färna, mört, braxen, abborre, snorgärs, löja och två aspar har det blivit. Därutöver har en sutare dragit av 0,15 tafsen trots att det mjuka 5 metersspöt tog upp de värsta knyckarna.
Cirka 150 löjor har jag sparat och lagt i frysen för att användas vid vertikalfisket efter gös och abborre i november.

Här under kommer några bilder från fisket i Svartån de senaste veckorna.

Med vänlig hälsning henry



Gös och abborrmat till novembers vertikalfiske


Fet svartåmört, guldglänsande sarvar under.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar