söndag 17 maj 2015

Aprilväder

Hej!
De två första veckorna i maj har bjudit på aprilväder. Blåst, regn och låga temperaturer har bidragit till att Sommens vatten (8-9 grader) är 4-5 grader kallare än vid motsvarande tid förra året. Därmed har fisket varit segare än normalt för den här årstiden.

Många klubbmedlemmar har trollat efter röding och öring den senaste tiden med varierat resultat. Returrödingarna har dominerat men några fina fiskar runt 3-4 kg har fångats. Fisket kan för närvarande bedrivas ytnära då den laxartade fisken går högt i vattenmassan vid de temperaturer som nu gäller.

Några öringar har kommit upp. Klubbmedlemmen Ingemar Johansson tog här om dagen en öring på 5,6 kg och undertecknad en på 5,4 kg för en vecka sedan.

Jag har även testat abborren vid en tur. Norsabborren som ej börjat lekbestyren högg vilt på pirk presenterad på nivån 14-17 meter. 12 kg matfisk fick följa med hem.

Här under kommer lite bilder från början av maj från Sommen och ett par sarvar från Svartån där fisket är bra på grunda bottnar med ett djup av 0,8 -1,2 m.

Vi ses på gäddfestivalen och vi får hoppas att gäddfisket blir bättre än vid helgens tävling Sommengäddan. Då det var extremt svårfiskat.

Mvh Henry


Sommenöring 5,6 kg

Sommenöring 5,4 kg 
 
Sommenröding 3,1 kg (returnerades)

Norsabborre

Matfisk 
 
Rund sarv 
 
1360 gr 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar