söndag 20 september 2015

Sensommar

Hej!
Torsdag och söndag bjöd på sensommarväder. Det fick bli båtpimpel torsdag em och hela söndagen i södra Östergötland.
I torsdags var Karl Jakobsson från Kisa med. Pimpla från båt med vertikalrulle, kort spö och 0,12mm spunnen lina var något nytt för honom. Tror du att vi får någon fisk? frågade Karl innan vi åkte ut. Självklart ! sa jag. Trots att sjön vi skulle fiska på var ett nytt vatten för mig. Men en djup sjö med nors och gott om kräftor kunde bara inte vara svårfiskad. Efter några timmar med norsabborre och kräftabborrar i hinken så tittade Karl i hinken och skrattade. Helt otroligt vilket fiske! Jag höll med. Norsabborrarna fanns på  djupvattnet ner mot 17 meter och kräftätarna inne vid land på 5-8 m.

Idag söndag tog jag med mig rödingfiskaren Kjell Karlsson. Att omvända en rödingtrollare till att bli en abborrfiskare var dagens uppgift. Efter fem minuters fiske högg det på Kjells pirk. 20 minuter senare kom fisken upp. En gädda! Årets största för Kjell skulle det visa sig. Efter fotografering fick den friheten åter.
Vi fiskade vidare och fisket skulle visa sig vara riktigt bra. Norsabborrarna vi hittade var extremt pelagiska och fanns på nivån 4-7 meter oavsett bottendjup. Väldigt grunt med andra ord. Men spottad nors gjorde de. Fiske djupare gav mindre fisk. Ett fantastisk dag med stiltje och öar som speglade sig i sjön. Det kunde inte bli bättre och Kjell blev en biten abborrfiskare.
Nästa helg får det bli gäddfiske.
Här under kommer bilder från bägge dagarna.

Henry

Morgondimman lättar

Kräftätare (pirken är 60 mm)

Kjells Gädda

Norsätare

I båten

Stillhet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar