torsdag 3 december 2015

+9 grader

Hej!
Det är nu den 3 december och vintern verkar vara långt borta. Idag var undertecknad ute på Sommen och båtpimplade abborre. I juni månad var det några dagar med max + 9 grader. Samma som idag.
Prognosen för idag var tvivelaktig för Vätternfiske. SMHI visade  SV 8 m/s med 12 i byarna klockan 9 på förmidagen vid Visingsö. Det fick bli Sommen.
Pelle Ernst fanns på plats . Det gäller att ta ledigt rätt dag. Han har blivit helt frälst på båtpimpel i Sommen och fanns på plats även i Söndags med fiskekompisen Johan. De fick då cirka 20 kg abborre tillsammans..

Det sega fisket som var vid klubbbens båtpimpeltävling den 1 November är nu som bortblåst. Abborrarna finns nu bottennära och därmed är fisket lätt. 100 gr dominerar men fileabborrar på 200 - 300 gr hänger sig på. Vid söndagens eftermiddagstur fick jag ett 25 tal i den storleken. Vid dagens fiske vart det färre men tillräckligt för ett par middagar. Bra djup har varit 10-14 m.

Västra Sommen håller just nu ofantliga mängder med nors och därmed är abborrarna välmatade.
Pimpel från is lär ej bli aktuellt med den nu rådande sydvästvinden. Sommens vatten är nu 5,5 grader och någon is före nyår lär det ej bli. Vi får nog räkna med allt sämre isvintrar om nu inte något oväntat händer vid mötet i Paris.
Här under kommer bilder från Söndag och Torsdag denna vecka.
(glöm ej fångstrapporteringen för dina fångster under året i Sommen. Utskick till medlemmar i klubben kommer vid nyår)

Mvh Henry


Pelle och Johan söndag e.m.


Högsommar ? Nej 3 december.


Norstimm.

 
Obs! Pirken ner och upp. I ett Abborrstim
 


Pelle idag Torsdag.


Blekt solljus idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar