lördag 12 november 2016

Svårfiskat

Hej!
Den senaste köldknäppen har påverkat fisket en del tror jag. Ostvind, igenmulet och minusgrader är nog inte optimalt vid den här tiden på året. En vertikaltur efter gös i minusgrader och sjörök som Ingemar Johansson, Jan-Åke Karlsson och undertecknad gjorde för en vecka sedan gav gäddor och några abborrar. Linan frös i rullar och spööglor och kanhända var kylan lika besvärlig för gösen som för oss. Alla djup testades och löjor och jiggar serverades men ingen gös ville visa sig.

Inte mycket bättre blev fredagens och lördagens båtpimpelturer. Abborrarna var sega och ett 10 tal matfiskar blev resultatet bägge dagarna förutom några små. Pelle Ernsth som var med mig idag tyckte trots en sämre fiskelycka att dagen blev fin. Naturupplevelserna har varit mäktiga med snön på land och sångsvanar i skyn. Idag visade sig solen igen efter alla grådagar

Upplev i Linköping arrangerade en gäddtrollingtävling på Roxen idag och med en vattentemperatur under 2 grader var gäddorna svårfångade. Många Team blev utan fångst. Ingemar och Jan-Åke som var med på tävlingen lyckades med 2 gäddor ta en hedrande 5 plats av cirka 25 lag.

Vi får hoppas att de kommande sydvästvindarna skakar liv i abborrarna till lördagens båtpimpeltävling med start i samhället Sommen.

Här under kommer några bilder från de senaste turerna

 
Ingemar mår bra trots kylan.
 
 
 
Färd ut från Malexander
 
 
Äntligen blå himmel
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar