måndag 10 april 2017

Sommenöring 10 620 gr

Hej!
Vårvärmen har gjort fiskedagarna behagliga och många har varit ute på sjön. Ett flertal har trollat på Sommen. Flera har upplevt det som segt. 25 timmars fiske med resultatet en olovlig röding som en av fiskarna berättat är väl ej optimalt. Men klubbmedlemmen Christer Kellén från Malmslätt lyckades fånga en av Sommens riktigt stora öringar. Det är bara att gratulera till en fin fisk. Här under kommer rapporten från den lyckade dagen.



För min egen del har det blivit yttrolling efter öring i ett par sjöar i södra Östergötland. 16 timmars fiske och en gädda var det som hände. Men så är ju fisket. Gäddan var riktigt stor och jag uppskattar vikten till över 10 kg.



Glöm ej årsmötet på långfredagen.



Henry

Christer med öringen
 
Sommen öring 2017.

Bitten o jag var på Sommen o fiskade 20170403. En grå o dimmig dag med 3,4 grader i vattnet och vindstilla. Efter 8 timmars letande och inte en känning kom jag rätt över ett skingrat betesfiskstim på 50 fot med ett bottendjup av dryga 90 fot. Passerade o inget hände, vände tillbaka och vid tredje passagen löste ett stackat spö, med en hemmagjord apa, på 40 fot ut o en tjurrusning satte igång. Efter mer över 100 fot stannade den. Efter ett flertal rusningar kunde jag till slut efter drygt 20 minuter landa en megaöring. Fisken vägde 10,62 kg och var 93 cm lång. Det var en han fisk och den var i god kondition o kroken satt i mungipan o den blödde inget. Fisken återutsattes och med ett plask simmade den åter ner i denna underbara sjö.

Tack Sommen för en fantastisk upplevelse.





 
Sjö i södra Östergötland
 
 
Gäddan

1 kommentar:

  1. Bra att öringen blev återutsatt.Vi får hoppas att den får fortsätta att reproducera sig i Svartån kommande höst.

    SvaraRadera